minkult-pereviryt-stan-pochaivskoi-lavry-yakoiu-korystuietsia-upts-mp

Мінкульт перевірить стан Почаївської Лаври, якою користується УПЦ МП

 • 18629 переглядiв

Міністерство культури створило комісію для перевірки стану Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, в тому числі Свято-Успенської Почаївської лаври, яка була передана УПЦ (МП) у безоплатне користування у 2003 році.

Міністерство культури та інформаційної політики утворило спеціальну комісію для перевірки стану збереження державного майна Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, а саме — Свято-Успенської Почаївської лаври. Про це пише УНН з посиланням на указ Мінкульту.

Деталі 

Зазначається, що упродовж 3-29 червня комісія повинна перевірити стан збереження майна Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, яке у 2003 році передали в безоплатне користування УПЦ МП.

Договір про оренду уклали на 49 років. Він діє до 2052 року.

Понад 60% українців підтримують повну заборону УПЦ МП в Україні - КМІС 07.05.24, 16:16

На чолі комісії поставили Ольгу Рутковську — начальницю відділу координації діяльності закладів культури Департаменту культурної спадщини Мінкульту. Всього до складу комісії увійшли 7 людей, зокрема представники Тернопільської ОВА, ДСНС та Кременецько-Почаївського заповідника.

Довідково

Почаївська Успенська лавра на Кременеччині — друга після Києво-Печерської лаври найбільша православна святиня в Україні. До комплексу Почаївської лаври входить 18 споруд.

Частина споруд Почаївської лаври, а саме шість будівель, перебуває на балансі Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про підозру іподиякону УПЦ (МП) у Херсоні, який агітував за приєднання регіону до Росії, розфарбував у російські кольори в'їзну стелу та агітував вірян підтримати псевдореферендум.

"Агенти в рясах": як священнослужителі УПЦ (МП) працювали на фсб рф – Бігус.Інфо19.04.24, 00:01

Популярні

Новини по темі

МЗС: участь Мексики в Саміті миру є надважливою

 • 19106 переглядiв