mi-ne-pobachili-nichogo-scho-vkazuvalo-b-na-gotovnist-rf-pochati-vesti-peregovori-z-ukrayinoyu-derzhdep-ssha

Держдеп США: ми не побачили нічого, що вказувало б на готовність рф почати вести переговори з Україною

 • 307051 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Вашингтон наразі не бачить нічого, що вказувало б на готовність рф брати участь у переговорах з Україною. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву речника Державного департаменту США Неда Прайса під час пресбрифінгу.

Цитата

"Ми не побачили нічого, що вказувало б на те, що росіяни зараз готові брати участь у переговорах. Було кілька способів, де рф могли б продемонструвати свою готовність до діалогу", - зазначив чиновник.

Деталі

За його словами, росія повинна припинити бомбардування цивільних об’єктів інфраструктури, цілити по мережах водо- й електропостачання, а також обстрілювати житлові райони, цивільні будівлі, дитячі майданчики, школи та лікарні.

Держдеп США підкреслив, що рф мала можливість продемонструвати прихильність до діалогу та дипломатії, коли йшлося про її подальшу участь у "зерновій угоді", однак замість цього рф продовжує тримати в заручниках цю ініціативу для певного важеля впливу. 

"Ми не маємо права наказувати українцям у цьому випадку, але дивлячись, що сталося в Україні протягом останніх місяців і навіть останніх днів, ми просто не бачимо жодних ознак того, що росія готова і хоче серйозно почати вести переговори", - додав він.

Доповнення

За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена приватно просила лідерів України продемонструвати відкритість до переговорів з росією.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україні з рф "у якийсь момент" треба буде відновити переговори про припинення війни. Однак, за його словами, вони мають відбуватися виключно на умовах Києва.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ранкові тумани та до 15° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 275996 переглядiв