ukenru
mediki-rozpovili-pro-mozhlivi-pobichni-reaktsiyi-vnaslidok-scheplennya-vid-gripu

Медики розповіли про можливі побічні реакції внаслідок щеплення від грипу

 • 20716 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Після вакцинації проти грипу може з'явитися алергічна реакція в місці щеплення або підвищитись температура. Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Володимир Курпіта на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Може спостерігатися місцева реакція у вигляді неприємних відчуттів або болючості в місці ін’єкції, які зазвичай проходяться самостійно", - зазначив чиновник.

За його словами, у випадку виникнення побічних ефектів пацієнту слід звернутися до медичного закладу, щоб медики зафіксували відповідну скаргу.

Також, за його словами, в поодиноких випадках можливе підвищення температури тіла вакцинованого пацієнта. Як підкреслив В. Курпіта, це також є нормальною реакцією на щеплення.

При цьому лікар Республіканської клінічної лікарні Наталя Романенко додала, що у випадку виникнення алергічної реакції можна прийняти "Супрастін", якщо після щеплення підвищилась температура, то в пригоді стане жарознижувальний препарат.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я, протягом першого тижня поточного місяця, з 1 по 7 жовтня, на грип і ГРВІ захворіли 143 052 людини. Із них 71,2% - діти віком до 17 років.

Перша партія вакцин в 350 тис. доз вже надійшла до аптечних мереж і до кінця місяця з'явиться в продажу.

Українські Національні Новини

Здоров'я