ukenru
masove-otruyennya-pid-chas-pominok-na-khmelnichchini-chislo-khvorikh-zbilshilosya

Масове отруєння під час поминок на Хмельниччині: число хворих збільшилося

 • 9342 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. На сальмонельоз захворіли вже 50 мешканців Хмельницької області, які брали участь у трьох поминальних обідах. Серед них – 1 дитина. Про це повідомила прес-служба ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ", передає УНН.

"Станом на 10:00 годину 25 червня 2018 року зареєстровано 50 хворих (49 дорослих, 1 дитина) на сальмонельоз серед мешканців Хмельницької області, які брали участь у трьох поминальних обідах, що відбулися 19 червня 2018 року в смт Ярмолинці та с. Нове Село Ярмолинецького району", – йдеться в повідомленні.

Серед них четверо лікуються амбулаторно (діагноз "сальмонельоз" підтверджено лабораторно у 2 випадках). Інші перебувають у стаціонарах області.

Наразі проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів для встановлення збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій.

"При дослідженні харчових продуктів, які вживались на поминальних обідах, в 6-ти стравах виділено Salmonella enteritidis (курка смажена, відбивна куряча, котлета куряча, капуста тушкована з курячим м’ясом, бутерброд з сиром та помідорами, пиріжок з горохом). В домашніх осередках захворілих при дослідженні змивів з об'єктів навколишнього середовища в чотирьох випадках виділено Salmonella enteritidis", – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в Ярмолинецькому районі Хмельниччини зареєстрували спалах кишкової інфекції. Хворі пов'язують своє захворювання зі вживанням страв під час поминальних обідів. За фактом отруєння відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 КК України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП