ukenru
lyudi-rozpovili-scho-dumayut-pro-povnu-likvidatsiyu-pamyatnikiv-leninu-u-mistakh-ukrayini

Люди розповіли, що думають про повну ліквідацію пам'ятників Леніну у містах України

 • 12126 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович повідомив, що в українських містах більше немає пам’ятників Леніну. У зв'язку з цим кореспондент УНН вирішив дізнатися думку українців з приводу "Ленінопаду" та декомунізації у державі.

Деякі респонденти зазначили, що декомунізація та "Ленінопад" - абсолютно позитивне явище для новітньої історії України. За умови, якщо це відбувається цивілізованим шляхом.

"Я за те, щоб декомунізація успішно пройшла в усіх областях України. Цим, звичайно, повинна була займатися влада, тобто, організовано демонтувати комуністичні пам’ятники і створити десь за містом музей епохи Радянського союзу. Вандалізм у цій справі трапляється тоді, коли влада на місцях не діє", - сказав учасник Революції Гідності та волонтер Ярослав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі зруйнували пам'ятник Леніну в окупованому Криму

Тоді як представники старшого покоління висловили думку, що пам'ятники Леніну у містах України було варто залишити.

"Пам'ятники Леніну - це наша історія. Коли ми забираємо історію минулого, ми не будемо знати, на чому будувати історію свого майбутнього. Краще було б гроші, витрачені на декомунізацію, направити на різні гостро соціальні цілі - на школи, дитсадки, лікарні, допомогу воїнам АТО", - зазначила киянка Галина.

Як повідомляв УННголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що в українських містах більше немає пам’ятників Леніну.

Українські Національні Новини

Мультимедіа