kytaiskyi-zond-povernuvsia-z-pershymy-zrazkamy-z-nedoslidzhenoho-zvorotnoho-boku-misiatsia

Китайський зонд повернувся з першими зразками з недослідженого зворотного боку Місяця

 • 15988 переглядiв

Китайський місячний зонд "Чан'е-6" успішно повернувся на Землю з першими зразками з недослідженого зворотного боку Місяця після майже двомісячної місії.

Китайський місячний зонд повернувся на Землю з першими зразками з недослідженого зворотного боку Місяця, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Як повідомляють державні ЗМІ, Chang'e-6 приземлився у пустелі Внутрішньої Монголії у вівторок після майже двомісячної місії, яка була пов'язана з ризиками.

Учені з нетерпінням чекають на Chang'e-6, оскільки зразки можуть відповісти на ключові запитання про те, як формуються планети.

Китай - єдина країна, яка висадилася на зворотному боці Місяця, зробивши це раніше у 2019 році.

Зворотної сторони, оберненої від Землі, технічно складно досягти через її віддаленість і складний рельєф з гігантськими кратерами і невеликою кількістю плоских поверхонь.

Chang'e-6 стартував з космічного центру на початку травня і через кілька тижнів успішно приземлився в кратері недалеко від південного полюса Місяця.

Китай запустив історичну місію для отримання зразків із зворотного боку Місяця03.05.24, 16:06

Зонд використав дриль та роботизовану руку, щоб викопати ґрунт та каміння, зробив кілька фотографій поверхні та встановив китайський прапор.

За останнє десятиліття Пекін вклав величезні ресурси у свою космічну програму, намагаючись наздогнати США та росію.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі