kuleba-zaklykav-vsi-krainy-g7-ta-yes-nareshti-perekryty-postachannia-u-rf-komponentiv-podviinoho-znachennia

Кулеба закликав всі країни G7 та ЄС нарешті перекрити постачання у рф компонентів подвійного значення

 • 37555 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає G7 та ЄС перекрити постачання в рф товарів західного виробництва.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав всі країни G7 та Європейського Союзу нарешті перекрити постачання в росію товарів західного виробництва, які містять компонент подвійного призначення, які кремль використовує для своїх ракет. Про це він заявив під час спільної пресконференції з Сежурне, передає кореспондент УНН.

Деталі

Кулеба нагадав, що в російських ракетах, які летять на голови українців вже неодноразово знаходили чимало компонентів західного виробництва.

"Я хочу закликати всі країни G7 та Європейського Союзу врешті-решт почути Україну та вжити рішучих заходів, щоб перекрити постачання в росію товарів, які містять ці компоненти", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що росія використовує пральні машинки, мікрохвильовки та інші побутові прилади не для прання та їжі, а для вилучення з них окремих запчастин, щоб вмонтувати їх в свої ракети та вбивати українців.

"Списки компонентів, які ми знаходимо в збитих російських ракетах ми регулярно передаємо партнерам і вже неодноразово закликали їх вжити заходів для блокування постачань", - зауважив Кулеба.

Доповнення

У звіті Київської школи економіки (КШЕ) та Міжнародної робочої групи Єрмака-Макфола йдеться про те, що 44% усіх електронних компонентів озброєнь росії – це розробки західних компаній.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що кожен шлях постачання росії компонентів для "Калібрів" з інших країн - це шлях посилення терору.

російська компанія-виробник БПЛА "Орлан" продовжує закуповувати іноземне комплектуючі в обхід санкцій12.01.24, 12:42

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі