ukenru
kreml-posilit-represivni-povnovazhennya-derzhavi-schob-pridushiti-inakodumstvo-britanska-rozvidka

кремль посилить репресії, щоб стримати інакодумство – британська розвідка

 • 917551 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. З 1 грудня у росії набуває чинності поправка до закону про "іноземних агентів", завдяки якій кремль посилить репресивні повноваження держави, щоб придушити інакодумство. Про це інформує УНН із посиланням на звіт розвідки міністерства оборони Великої Британії.

Деталі

Розвідники нагадали, що у липні 2022 року російський диктатор володимир путін схвалив поправки до закону про "іноземних агентів" 2012 року, який використовували для репресій проти опонентів режиму. Передбачають, що нововведення набудуть чинності 1 грудня 2022 року.

Закон 2012 року визначив "іноземних агентів" як осіб або організації, які отримали фінансову підтримку з-за кордону. Як зазначили, поправки розширять розширять визначення до тих, хто "просто перебуває під невизначеним впливом або тиском іноземних гравців".

 Міністерство юстиції рф також матиме повноваження публікувати особисті дані та адреси визначених "іноземних агентів", що майже напевно призведе до їхніх переслідувань.

Цитата

"Нові закони ще більше розширять репресивні повноваження російської держави. Ця тенденція триває після повернення путіна на посаду президента в 2012 році та різко посилилася після вторгнення в Україну", – повідомили у розвідці.

Нагадаємо

Експерти ISW проаналізували зростаючий вплив спільноти військових блогерів і кореспондентів у росії, попри їх більш критичні коментарі щодо дій росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичний аналітик порівняв сталінські часи з нинішньою росією

Українські Національні Новини

Новини Світу