ukenru
kitay-viklikav-posla-yaponiyi-cherez-zayavi-scho-prolunali-na-g7

Китай викликав посла Японії через заяви, що пролунали на G7

 • 1880356 переглядiв

КИЇВ. 22 травня УНН. Китай викликав посла Японії через заяви, що пролунали на саміті "Групи семи" в Хіросімі. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Заступник Міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун викликав посла Японії, щоб висловити протест через "ажіотаж навколо питань, пов’язаних з Китаєм" на саміті "Групи семи" (G7).

Сунь сказав, що Японія співпрацювала з іншими країнами на саміті "Групи семи", "в діяльності та спільних деклараціях для дискредитації Китаю, грубого втручання у внутрішні справи країни, порушуючи основні принципи міжнародного права".

Він додав, що дії Японії завдають шкоди суверенітету, безпеці та інтересам розвитку Китаю, і що країна "незадоволена і рішуче виступає проти".

"Японія повинна виправити своє ставлення до Китаю, дотримуватись стратегічної автономії та принципів чотирьох політичних документів між Китаєм і Японією, і дійсно сприяти стабільному розвитку двосторонніх відносин з конструктивною позицією", - сказав Сунь.

Посольство Китаю у Великій Британії також попросило Лондон припинити наклепи на Китай, щоб уникнути подальшої шкоди китайсько-британським відносинам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай є найбільшою загрозою безпеці у світі - прем'єр Британії

Нагадаємо

Китай різко засудив саміт G7, застерігши лідерів демократичних сил, які зібралися в Японії, не тиснути на Пекін щодо Тайваню та інших спірних тем.

Українські Національні Новини

Новини Світу