ukenru
kitay-rozvivatime-stosunki-z-rosiyeyu-popri-turbulentnist

Китай розвиватиме стосунки з росією попри “турбулентність”

 • 180108 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Незважаючи на відношення до росії на світовій політичній арені Китай розвиватиме стосунки з нею. Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї після зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим у Пекіні, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Це була перша особиста зустріч глав зовнішньополітичних відомства країн відтоді, як росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Зокрема, очільник китайської дипломатії наголосив, що відносини між країнами розвиваються попри існуючі “виклики та труднощі на світовій політичній арені”.

У російському МЗС повідомляють, що сторони домовилися нарощувати "зовнішньополітичну координацію обох країн та розширювати двосторонню та багатосторонню взаємодію".

Цитата

"Глави зовнішньополітичних відомств двох країн констатували, що в умовах непростої міжнародної ситуації росія та Китай продовжують зміцнювати стратегічне партнерство та виступати у глобальних справах зі спільних позицій", - заявили у МЗС рф за підсумками зустрічі.

Додамо

Китай підтримав росію на тлі розмов про її виключення з групи найбільших економік G20 і заявив, що не буде брати участі у цьому плані.

Однак лідери країн НАТО закликали Китай утриматися від військової підтримки росії та від будь-яких дій, які допомагають їй обходити санкції.

Українські Національні Новини

Політика