kim-rozpoviv-chomu-vziav-na-poruky-nardepku-irynu-allakhverdiievu

Кім розповів, чому взяв на поруки нардепку Ірину Аллахвердієву

 • 15864 переглядiв

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що вирішив взяти на поруки народну депутатку Ірину Аллахвердієву, яку підозрюють у незаконному збагаченні, через те, що це дозволить їй і далі працювати, а також через те, що вона не переховується від слідства. Про це Кім розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Тому що є презумпція невинуватості. По-друге, я її знаю років 20, коли ще вона працювала в бізнесі страхування. Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я просто знаю, що це (порука - ред.) дозволить і далі працювати і те, що вона не буде ухилятися від правоохоронних органів України, і вона зараз повноцінно співпрацює. Я вважаю, що саме через те, що вона співпрацює зі слідством, і надає всі документи, то це і дало змогу звільнити на поруки. Це суд приймав рішення, тому що вона добропорядно веде себе по слідству

- сказав Кім.

Нагадаємо

Народній депутатці Ірині Аллахвердієвій повідомили про підозру у незаконному збагаченні.

У межах досудового розслідування встановлено, що нардеп у 2021-2022 роках набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому народним депутатом України через юридичну особу придбано будинок поблизу м. Одеси, у якому вона проживає.

Вищий антикорупційний суд застосував до Ірини Аллахвердієвої запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями визначено голову фракції "Слуги Народу" Давида Арахамію та голову Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Популярні

Новини по темі