katsler-nimechchini-provede-peregovori-z-dudoyu-ta-makronom-spryamovani-na-zapobigannya-viyni-v-yevropi

Кацлер Німеччини проведе переговори з Дудою та Макроном спрямовані на "запобігання війні в Європі"

 • 22056 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що лідери Німеччини, Франції та Польщі обговорять способи деескалації напруженості через нарощування російської військової сили на кордоні з Україною під час переговорів пізно ввечері у вівторок. Про це УНН інформує з посиланням на France 24.

Цитата

"Наша спільна мета — запобігти війні в Європі", — заявив Шольц разом із президентом Еммануелем Макроном та президентом Польщі Анджеєм Дудою перед переговорами у канцелярії Німеччини.

Деталі

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до Берліна у вівторок увечері для переговорів з лідерами Німеччини та Польщі щодо української кризи після раунду зустрічей у Москві та Києві.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сам щойно повернувся з візиту до Вашингтона.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що він упевнений, що війні все ще можна запобігти, послабивши напруженість у відносинах із Росією через Україну.

"Ми повинні знайти рішення, щоб уникнути війни. Як я вже сказав, це зараз наше головне завдання. Я вірю, що ми його досягнемо. На мою думку, найголовніше сьогодні - це єдність та солідарність", — сказав Дуда.

Раніше

Макрон провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським у Києві наступного дня після п'ятигодинної зустрічі у Кремлі з російським президентом Володимиром Путіним.

Французький лідер сказав, що тепер він бачить "можливість" переговорів за участю Москви та Києва з приводу конфлікту, для просування вперед і "конкретних практичних рішень" для зниження напруженості між Росією і Заходом.

"Ми не можемо недооцінювати той момент напруженості, який переживаємо, - сказав Макрон на спільній пресконференції після зустрічі із Зеленським. — Ми не можемо вирішити цю кризу за кілька годин переговорів. Це будуть дні, тижні та місяці, які дозволять нам прогресувати".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр оборони Резніков удруге захворів на коронавірус

     • 19688 переглядiв

    Франція надасть Україні 1,2 млрд євро на проекти розвитку

     • 14919 переглядiв

    Країни ЄС виступили проти відключення Росії від SWIFT - Bloomberg

     • 26393 переглядiв

    У ЗСУ розпочалися командно-штабні навчання "Заметіль-2022"

     • 19424 переглядiв

    Хом'яки можуть передавати Covid людям — дослідження

     • 19167 переглядiв