intel-planuie-zavod-v-irlandii-obhovoriuietsia-proekt-na-11-mlrd-dolariv

Intel планує завод в Ірландії: обговорюється проект на 11 млрд доларів

 • 31327 переглядiв

Intel веде переговори з компанією Apollo Global Management про інвестування понад 11 мільярдів доларів США в будівництво нового заводу з виробництва мікросхем в Ірландії.

Intel веде переговори з Apollo Global Management про інвестиції у розмірі понад 11 мільярдів доларів для будівництва заводу в Ірландії. Про це передає УНН із посиланням на WSJ.

Деталі

Intel наближається до угоди з Apollo про партнерство в Ірландії вартістю $11 млрд. Інвестиційна фірма веде ексклюзивні переговори про надання чип-гіганту грошових коштів для нового заводу – інформує The Wall Street Journal.

За даними джерел, близьких до справи, угода може бути закрита в найближчі тижні.

За даними WSJ, здатність Intel заплатити таку суму була знижена через уповільнення темпів зростання бізнесу з постачання чіпів для персональних комп'ютерів і серверів. Водночас ймовірна угода допоможе виробнику мікрочіпів покрити високі витрати на будівництво заводу з виробництва мікросхем наступного покоління.

Довідка

Intel вже має завод з виробництва напівпровідникових пластин в графстві Кілдер, Дублін, а також кампус для досліджень і розробок на заході Ірландії.

Нові заводи призначені для підтримки бізнесу Intel з виробництва мікросхем, який конкурує з такими гігантами індустрії, як Taiwan Semiconductor Manufacturing і Samsung Electronics.

Наразі компанія очікує отримати до 20 мільярдів доларів державних субсидій, а також 50 мільярдів доларів прямого фінансування та кредитів для розвитку сектору.

Нагадаємо

Intel повідомила про 7 млрд дол. операційних збитків підрозділу з виробництва чіпів.

Intel і виробники материнських плат розходяться в думках щодо налаштувань BIOS для стабілізації роботи процесорів i9 13-го і 14-го поколінь: Intel рекомендує використовувати більш високі профілі енергоспоживання, а виробники материнських плат - більш низькі обмеження.

Ігор Тележніков

Технології

Популярні

Новини по темі

На Харківщині сьогодні евакуювали вже 140 людей

 • 20328 переглядiв

У Харкові знову лунають вибухи: по місту завдають ударів

 • 18536 переглядiв