halushchenko-obhovoryv-z-poslom-turechchyny-pidvyshchennia-hnuchkosti-enerhosystemy-ta-vstanovlennia-mobilnykh-elektrostantsii

Галущенко обговорив з послом Туреччини підвищення гнучкості енергосистеми та встановлення мобільних електростанцій

 • 102573 переглядiв

Міністр енергетики України обговорив з послом Туреччини складну ситуацію в Українській енергетичній системі, викликану російськими атаками, і співпрацю з метою збільшення потужностей з виробництва електроенергії, в тому числі за допомогою мобільних електростанцій і розподіленої генерації, щоб пережити наступну зиму.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся з Послом Туреччини Мустафою Левентом Більгеном, аби обговорити ситуацію щодо української енергосистеми . Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає УНН

Деталі

Сторони обговорили складну ситуацію в українській енергосистемі, яка склалася після поновлення масованих російських атак, та визначили напрямки співпраці для подолання їхніх наслідків.

Очільник Міненерго підкреслив, що головним завданням є підвищення гнучкості енергосистеми та нарощування потужностей генерації електроенергії, зокрема розвиток розподіленої та мобільної генерації.

Для нас це питання виживання наступної зими

- заявив Герман Галущенко.

Пан посол зазначив, що низка турецьких компаній готова взяти участь у відповідних проєктах. Сторони обговорили перспективи їх реалізації, зокрема в Харківській та Одеській областях.

Особливу увагу було приділено співпраці у встановленні мобільних електростанцій.

Нам вдалось стабілізувати ситуацію з енергетикою - Герман Галущенко04.04.24, 11:07

Популярні

Новини по темі

У Харкові чути вибухи

 • 30864 переглядiв

У місті Дніпро сталися вибухи

 • 27294 переглядiв

Лунають вибухи в загарбаній Керчі

 • 30949 переглядiв