goryat-ponad-600-gektariv-roslinnosti-na-pivdennomu-skhodi-frantsiyi-spalakhnuli-masshtabni-lisovi-pozhezhi

Горять понад 600 гектарів рослинності: на південному сході Франції спалахнули масштабні лісові пожежі

 • 97061 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. На південному сході Франції спалахнули масштабні лісові пожежі. Пожежа триває в секторі Бордезак, на півночі Гарда. Згідно з даними місцевої префектури на 22:15, було спалено понад 600 гектарів рослинності, проведено сотню евакуацій, у тому числі 70 людей у Бордезаку. Про це інформує УНН з посиланням на France Bleu.

Деталі

Як зазначають пожежники, вогонь “вільно розповсюджувався серед густої рослинності”.

“Ця пожежа, на жаль, спалить багато гектарів рослинності, оскільки вона перебуває в надзвичайно несприятливому розвитку”, - сказав черговий офіцер пожежників Гарда.

Кілька сіл знаходяться під прямою загрозою. На боротьбу з вогнем вже мобілізовано 40 машин. Додатково повинні прибути ще 100. Також 180 пожежників, мають прибути ще 500 та сім літаків Canadair і водний гелікоптер-бомбардувальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісова пожежа вирує на північ від Афін, одне місто евакуйовано

“Гардські пожежники залишатимуться мобілізованими протягом ночі та наступних кількох днів і будуть вдячні населенню за утримання від виїзду на місця пожеж, щоб не перешкоджати діям екстрених служб та за дотримання елементарних правил обережності через ризик значних лісових пожеж”, - йдеться у повідомленні.

У своєму пресрелізі префектура Гард уточнює, що “було проведено сотню евакуацій, зокрема в Бордезаку, звідки були вивезені 70 людей”, ще “десяток людей, які проживають поблизу коледжу Бесежа, були доставлені до міського центру відпочинку”.

Також п'ятдесят співробітників Червоного Хреста мобілізовано в Бесежі. Дороги навколо Бордезака та Бесежа перекриті, і будь-який рух заборонено, особливо на RD-51.

Як заявила нова уповноважена міністра з питань місцевих органів влади Каролін Кайо, що на прохання міністра внутрішніх справ вона їде в Гард, щоб “підтримати пожежників, рятувальників і всі державні служби, які борються з вогнем і гарантують безпеку населення”.

Нагадаємо 

У Казахстані вспалахнула велика пожежа: загорілися 4 бази відпочинку, є постраждалі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський виступить перед парламентом Словенії

     • 109320 переглядiв

    Надаль знявся з Wimbledon-2022: відома причина

     • 121941 переглядiв