ukenru
golovniy-eksporter-palmovoyi-oliyi-naroschuye-obsyagi-prodazhiv

Головний експортер пальмової олії нарощує обсяги продажів

 • 11636 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. За місяць експорт продуктів переробки олійної пальми з Малайзії виріс на 14,7%. Про це пише Reuters, передає УНН.

Так, в січні Малайзія експортувала 1 млн 466,9 тис. тонн продуктів переробки олійної пальми, в грудні - 1 млн 278,6 тис. тонн.

Зокрема в Європу було поставлено 402,2 тис. тонн продукту, в Китай - 255,3 тис. тонн, в Індію - 329,5 тис. тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, чому пальмова олія шкідлива для людини

Також наголошується, що за місяць ЄС наростила експорт малазійської пальмової олії на 77%, Китай - скоротив на 15%, Індія - наростила на 2%.

Нагадаємо, що 17 січня Європарламент схвалив пакет заходів, спрямованих на реформування енергетичного ринку з метою скорочення споживання енергії та збереження клімату. Серед запропонованих заходів - заборона на використання пальмової олії при виробництві біопалива.

Також нагадаємо, що в Україні депутати хочуть заборонити використання пальмової олії при виробництві продуктів харчування. Відповідний законопроект вже був проголосований парламентом в першому читанні.

За словами нардепа Сергія Тригубенка, сьогодні українські виробники використовують пальмову олію з метою здешевлення виробництва продуктів харчування, зокрема, молочних.

Вміст "пальми" в товарах, як правило, не зазначається на етикетках, що, по суті, є фальсифікацією продуктів.

Українські Національні Новини

Економіка