ukenru
genshtabu-pidporyadkuvali-chastini-natsgvardiyi-na-chas-voyennogo-stanu

Генштабу підпорядкували частини Нацгвардії на час воєнного стану

 • 10939 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Генеральному штабу Збройних сил України підпорядкували деякі частини та підрозділи Національної гвардії України. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції заступник начальника Генштабу ЗСУ Радіон Тимошенко, передає кореспондент УНН.

“Згідно із законом, Збройним силам України підпорядковуються відповідно частини й підрозділи Національної гвардії України”, — розповів генерал.

Заступник начальника Генштабу пояснив, що їм будуть підпорядковуватися тільки ті частини й підрозділи Нацгвардії, які готові до виконання завдань за призначенням.

Як повідомляв УНН, Генеральний штаб Збройних сил України планує збори оперативного резерву №1 у зв’язку із запровадженням воєнного стану.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада прийняла закон про затвердження указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Згідно з указом Президента, воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії. Він запроваджується з 14:00 26 листопада 2018 року на 30 діб — до 14:00 26 грудня 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика