g7-vyslovyla-zanepokoiennia-z-pryvodu-vyboriv-u-venesueli

G7 висловила занепокоєння з приводу виборів у Венесуелі

 • 14483 переглядiв

Міністри G7 висловили солідарність з народом Венесуели та стурбованість щодо результатів виборів. Вони закликали до публікації детальних результатів та мирного вирішення ситуації на тлі протестів.

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" (G7) схвалили в середу декларацію, у якій висловили солідарність із народом Венесуели та занепокоєння щодо оголошених результатів виборів, які викликали протести по всій південноамериканській країні, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Міністри закордонних справ G7 закликали "представників Венесуели опублікувати докладні результати виборів в умовах повної прозорості" та попросили "негайно надати всю інформацію опозиції та незалежним спостерігачам", ідеться у заяві, з якою ознайомився Reuters.

"Ми закликаємо до максимальної стриманості та до мирного, демократичного та венесуельського рішення", - додається у заяві.

Італія головує у G7 у 2024 році. До групи також входять Німеччина, Франція, Великобританія, Канада, Японія та Сполучені Штати.

Доповнення

Протестувальники вийшли на вулиці по всій Венесуелі, вимагаючи від Мадуро визнати свою поразку, хоча виборчий орган заявив, що він виграв третій термін, набравши 51% голосів.

Опозиція, яка вважає, що виборчий орган знаходиться в кишені диктаторського уряду, заявила, що її кандидат Едмундо Гонсалес набрав більш ніж удвічі більше голосів, ніж Мадуро, ґрунтуючись на 90% даних підрахунку голосів, до яких їй вдалося отримати доступ.

Популярні

Новини по темі

G7 висловила занепокоєння з приводу виборів у Венесуелі

 • 14483 переглядiв

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29405 переглядiв