ukenru
fgvfo-khoche-vimaniti-dogovori-pozichalnikiv-banku-mikhaylivskiy-ekspert

ФГВФО хоче виманити договори позичальників банку “Михайлівський” – експерт

 • 10312 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Фонд гарантування вкладів фізосіб, не маючи в наявності оригіналів договорів з позичальниками банку “Михайлівський”, шукає шляхи отримання від них коштів, зокрема, пропонуючи усілякі приманки на кшталт реструктуризації їхньої заборгованості. Про це в коментарі УНН повідомив юрист Ростислав Кравець.

Зокрема, він прокоментував умови запропонованої ФГВФО реструктуризації, які передбачають передачу відомству договорів. Ці договори, за його словами, необхідні Фонду, аби стягувати заборгованість з позичальників в судовому порядку.

“На сьогоднішній день фактично у цих осіб (ФГВФО та ліквідатора банку “Михайлівський” – ред.) немає документів, на підставі яких вони можуть звертатися до суду стосовно стягнення заборгованості. Тому що в будь-який момент будь-хто з позичальників може просити оригінал договорів.

Цього всього ліквідатор банку “Михайлівський” не має, і тому позбавлений можливості звернутися до суду, щоб стягнути заборгованість за цими договорами.

Вони створили так звану програму лояльності чи розстрочки платежів, а насправді ці електронні заяви не мають жодного юридичного підґрунтя. У них немає оригіналів договорів, що підтверджують видачу кредитів. Відповідно, вони не зможуть звернутися до суду щодо стягнення цієї заборгованості. І Верховний суд на це звертав увагу, що роздруківка і виписка по рахунку не є належним доказом того, що особа брала кредит”, - пояснив юрист.

На переконання Р.Кравця, вказані дії ФГВФО направлені на отримання коштів, і “роблять це не зовсім у правовому полі”.

Нагадаємо, оригінали договорів з позичальниками банку “Михайлівський” перебувають у фінансовій компанії “Фагор”, яка на сьогоднішній день приймає платежі від клієнтів банку як добросовісний набувач кредитного портфелю “Михайлівського”

Суди визнали ФК “Фагор” належним кредитором банку та правомірним стягувачем коштів.

Українські Національні Новини

Суспільство