falshyva-povistka-za-4-tysiachi-dolariv-v-odesi-na-khabari-zatrymaly-pratsivnyka-ttsk

Фальшива повістка за 4 тисячі доларів: в Одесі на хабарі затримали працівника ТЦК

 • 29918 переглядiв

Співробітник місцевого військкомату в Одесі був затриманий за отримання хабаря в розмірі 4 000 доларів США за допомогу ухилянтам шляхом надання фальшивих повісток.

В Одесі затримали службовця місцевого РТЦК, який брав хабарі та допомагав чоловікам ухилятись від призову. Про це пише УНН з посиланням на Нацполіцію.

Деталі 

11 червня поліцейські затримали фігуранта після одержання ним 1 000 доларів неправомірної вигоди. Тижнем раніше він отримав аналогічну суму. Працівника РТЦК затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як пояснили слідчі, за 4 000 доларів винагороди фігурант обіцяв не вручати повістку.

Бійку спровокували "невідомі цивільні": в Одеському ТЦК прокоментували сутичку між медиками та військовими 11.06.24, 19:19 • [views_39938]

Також у "вартість" входило надання пустого бланку повістки з мокрою печаткою для самостійно заповнення та проставлення необхідної дати, нібито, явки до ТЦК. Фейкова повістка мала виключити можливість вручення реальної, а відтак відтермінувати призов на військову службу.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання обрання запобіжного заходу

- резюмували в Нацполіції. 

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі  до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо

У Черкаській області у двір військовослужбовця 4 відділу Звенигородського РТЦК та СП кинули вибуховий пристрій, який спричинив вибух на подвір’ї будинку.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Остін не пояснив, чому США не надають Україні системи Patriot

     • 107805 переглядiв