erdogan-vnis-u-parlament-podannya-schodo-vidpravki-turetskikh-viysk-u-liviyu

Ердоган вніс у парламент подання щодо відправки турецьких військ у Лівію

 • 11453 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вніс до парламенту країни подання щодо розміщення турецьких військ у Лівії на прохання тамтешнього міжнародно визнаного уряду. Про це повідомляє УНН з посиланням на Anadolu.

Парламент розгляне це подання вже 2 січня. "Партія справедливості та розвитку" Ердогана та ультраправа "Партія націоналістичного руху" вже заявили про підтримку відправлення військ. Вони мають більшість у вищому законодавчому органі країни.

Нагадаємо, визнаний на міжнародному рівні уряд національної єдності Лівії у четвер, 26 грудня, офіційно попросив Туреччину про “повітряну, сухопутну та морську” військову підтримку, щоб відбити наступ на Триполі з боку “Лівійської національної армії” (ЛНА) на чолі з Халіфою Хафтаром.

Самопроголошена “Лівійська національна армія” (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара встановила контроль над великими територіями на південних околицях Тріполі, в тому числі зайнявши міжнародний аеропорт столиці. Тепер вона хоче розвинути наступ до центру міста.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Голова правління "Укрзалізниці" повідомив про своє звільнення

     • 16983 переглядiв

    Українська шахістка стала срібною призеркою ЧС у Росії

     • 28656 переглядiв