enerhetyka-pidhotovka-do-navchalnoho-roku-pidtrymka-veteraniv-na-kyivshchyni-vidbulosia-zasidannia-konhresu-mistsevykh-ta-rehionalnykh-vlad

Енергетика, підготовка до навчального року, підтримка ветеранів: на Київщині відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад

 • 26881 переглядiв

У Київській області обговорили енергонезалежність, підготовку до навчального року та відновлення регіону. Розглянули питання ветеранської політики та активізації міжнародної співпраці.

На Київщині відбулося регіональне засідання  Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся під головуванням начальника Київської ОВА Руслана Кравченка за участі  представників обласної військової адміністрації, територіальних громад регіону, представників Уряду, Парламенту, правоохоронних органів, передає УНН.

"Конгрес – це ефективний  майданчик, який дозволяє областям, громадам, представникам уряду  та правоохоронних органів бути в постійному діалозі щодо найактуальніших питань. А також знайти оптимальні шляхи для вирішення тих чи інших проблем.  Обговорили важливі питання як для Київщини, так і для всієї країни", – зазначив Руслан Кравченко. 

Ключове питання – енергонезалежність та енергетична безпека. Київщина  акумулює всі можливості, щоб децентралізувати генерацію та збільшити кількість альтернативних джерел живлення. Залучаємо бізнес та міжнародних партнерів до впровадження енергетичних проєктів, реалізовуємо державні  інструменти підтримки.

"Готовність Київщини до нового опалювального сезону вже сягає 70%. Плануємо встановити 19 когенераційних установок в 6 громадах області, вже уклали 10 ЕСКО-договорів на проєкти з енергоефективності, встановлюємо сонячні електростанції", – розповів начальник КОВА.

Також обговорили питання підготовки закладів освіти до нового навчального року.  

Руслан Кравченко поставив завдання перед районами та громадами – 100% освітніх закладів мають працювати офлайн або в змішаному форматі. Для цього потрібно подбати про безпеку навчання. Це питання порушували не на одному засіданні Конгресу регіональних та місцевих влад.  

"В закладах освіти Київщини облаштовано 1285 укриттів. І ця робота триває. Порушили перед урядовцями питання щодо виділення Київщині субвенції на облаштування нових укриттів. Обговорили також питання щодо відновлення пошкоджених внаслідок російської окупації шкіл та садочків, реформи шкільного харчування та нової якості освіти", – додав він.

Ще один важливий аспект – відновлення Київщини. 

Руслан Кравченко нагадав, що відбудова та повернення людей додому, а дітей в рідні школи та садки – пріоритетні завдання КОВА. Із пошкоджених майже 30 тисяч обʼєктів вже відновили понад 19,8 тис. 

"Робимо все, щоб відбудувати  якнайшвидше, якісно і прозоро. Порушили питання щодо законодавчих перепон у процесах відбудови", – додав він. 

На засіданні також йшлося про ветеранську політику та реабілітацію військових. 

Київщина вже працює над комплексним соціальним захистом та різноманітними підходами до реінтеграції наших героїв до цивільного життя.  

Руслан Кравченко нагадав, що наразі  на Київщині будується інклюзивний житловий комплекс для ветеранів, стимулюється створення робочих місць для них, організовуються спеціальні ветеранські простори на базі 8 освітніх закладів регіону.  

Вже створені два Центри ветеранського розвитку на базі університетів області. У рамках державного проєкту "Пліч – опліч: вільні та сильні" планується відкрити 4 Центри реінтеграції ветеранів в Броварах, Білій Церкві, Ірпені і Борисполі. Важлива складова – медична допомога та реабілітація. 

Ще одне питання – активізація міжнародної співпраці. Київщина постійно налагоджує контакти та зміцнює партнерські відносини з організаціями та іноземними регіонами. Це те, що дозволяє реалізовувати чимало спільних проєктів. "Серед наших активних партнерів – Іль-де-Франс у Франції, Середньочеський край Чехії, штати Вашингтон та Юта у США. Також великий проєкт транспортного мастер-плану розробляємо із південнокорейськими партнерами", – додав начальник Київської ОВА. 

Популярні

Новини по темі