У Новій Зеландії благодійна організація випадково роздала нужденним солодощі зі смертельною дозою метамфетаміну

У Новій Зеландії благодійна організація випадково роздала нужденним солодощі зі смертельною дозою метамфетаміну

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 15:01  •  15474 перегляди

Read in English

До 400 людей отримали посилки з цукерками, що містили смертельну дозу метамфетаміну. Поліція розслідує, як наркотики потрапили до благодійних пакунків для нужденних.

До 400 людей у Новій Зеландії отримали посилки, які могли містити льодяники з наркотиками. Поліція веде кримінальне розслідування аби з'ясувати, як так сталося. Про це УНН пише з посиланням на The Guardian.

Деталі

Благодійна організація, що працює з бездомними людьми у Новій Зеландії, несвідомо роздавала в продуктових пакунках цукерки з потенційно смертельною дозою наркотику метамфетамін, який викликає сильну залежність.

Міська місія Окленда повідомила, що співробітники почали зв'язуватися з 400 людьми, щоб відстежити посилки, а поліція Нової Зеландії розпочала кримінальне розслідування.

Міський місіонер Хелен Робінсон повідомила, що як мінімум вісім сімей, у тому числі щонайменше одна дитина, вживали заражені солодощі. Ніхто не був госпіталізований. Люди сказали, що цукерки були огидними на смак і їх швидко виплюнули.

Цукерки благодійному фонду пожертвував один із громадян. За словами Робінсон, благодійники приймає пожертви лише від комерційно вироблених продуктів харчування в герметичній упаковці. Цукерки з етикеткою малайзійського бренду Rinda "виглядали саме так, коли їх пожертвували". У письмовій заяві виродник цукерок Rinda повідомив, що компанія дізналася про інцидент з новин і буде співпрацювати з владою.

Європол занепокоєний збільшенням обсягів кокаїну, що постачається в Європу3 липня 2024, 08:28 • 15431 перегляд

Цукерки являли собою суцільні блоки метамфетаміну, загорнуті в льодяникові обгортки. Кількість метамфетаміну в кожній цукерці в 300 разів перевищувала звичайну норму і могла бути смертельною.

Представник Новозеландського фонду боротьби з наркотиками (організації, що займається перевіркою та розробкою політики щодо наркотиків) Бен Біркс Анг, заявив, що маскування наркотиків під нешкідливі товари є поширеним методом транскордонної контрабанди, і що більша частина цукерок могла бути розповсюджена по всій Новій Зеландії.

За його словами, солодощі мали високу вуличну вартість до 608 доларів за льодяник, що свідчить про те, що пожертва невідомого громадянина була випадковою, а не цілеспрямованою атакою.

У Нідерландах вилучили рекордну партію метамфетаміну вартістю 22 млн євро26 липня 2024, 23:24 • 24259 переглядiв