eksspivrobitnika-posolstva-ssha-v-rf-zvinuvatili-u-zbori-informatsiyi-pro-mobilizatsiyu-roszmi

Ексспівробітника посольства США в рф звинуватили у зборі інформації про мобілізацію - росЗМІ

 • 541562 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Російська фсб висунула звинувачення колишньому співробітнику генконсульства США у владивостоці Роберту Шонову за статтею "про конфіденційне співробітництво з іноземною державою". Про це пишуть російські ЗМІ, повідомляє УНН.

Деталі

За версією фсб, Шонов нібито з осені минулого року збирав інформацію про мобілізацію, а також протести росіян за завданням дипломатів із політичного відділу посольства США в москві.

Російські ЗМІ пишуть, що Шонов нібито визнав провину в зборі даних про перебіг війни за завданням американських дипломатів. Зокрема, на відео фсб дипломат нібито заявив, що повинен був збирати інформацію про "протестні настрої" населення і "відображати у своїх звітах". Зазначимо, що незалежного підтвердження, що це відео записано не під тиском силовиків, немає.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо

Колишнього співробітника посольства США в рф Роберта Шонова затримали у березні у російському владивостоці. Проте його ім'я стало відомо в середині травня.

Тоді ж Держдепартамент США засудив арешт Шонова, назвавши звинувачення на його адресу необґрунтованими. У заяві відомства йшлося, що єдиною роллю Шонова на момент затримання було складання зведень за матеріалами російських ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    FT: Мішель запропонує ЄС бути готовим до розширення до 2030 року

     • 1318197 переглядiв

    Китай з 30 серпня не вимагатиме від туристів тестування на COVID-19

     • 806588 переглядiв