ekspert-nazvala-mozhlyvi-naslidky-obvalu-aziiskykh-fondovykh-rynkiv-ta-sprohnozuvala-shcho-bude-dali

Експерт назвала можливі наслідки обвалу азійських фондових ринків та спрогнозувала, що буде далі

 • 33185 переглядiв

Україна може відчути наслідки обвалу, який стався на фондових ринках в Азії. Він може проявитися у зниженні доходів від експорту.

Україна може відчути наслідки обвалу, який стався на фондових ринках в Азії. Він може проявитися у зниженні доходів від експорту. Таку думку висловила співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Соnсогԁ Fintech Solutions Олена Сосєдка, пише УНН.

Контекст

У понеділок, 5 серпня, відбувся обвал азійських та американських фондових ринків. Через це світові компанії втратили мільярди доларів. Окрім того, відбулося різке здешевшання криптовалют, зокрема, одна з найвідоміших монет - Bitcoin подешевшала на 20% до 49 тисяч доларів.

"Обвал азійських фондових ринків може спричинити ланцюгову реакцію на світових фінансових ринках, що загрожує економічній стабільності в деяких країнах. Це може призвести до посилення умов кредитування та зниження інвестицій у високоризикові активи. Україна внаслідок цього обвалу може зіштовхнутися зі зниженням експортних доходів, особливо, якщо попит на товари та сировину скоротиться через глобальну невизначеність", - написала Сосєдка на своїй сторінці у Facebook.

Серед основних причин, які призвели до різкого падіння фондових ринків в Азії, експерт назвала підвищення відсоткової ставки Банком Японії. Воно, за словами Сосєдки, призвело до зміцнення єни та розпродажу японських акцій, що своєю чергою сильно вдарило по експортоорієнтованих секторах.

Окрім того, повпливали на фондові ринки дані про зайнятість у США, які виявилися гіршими за очікування. І це, на думку Сосєдки, посилило побоювання з приводу можливої рецесії. "Ці новини викликали хвилю продажів на світових ринках, посиливши тиск на інвесторів. Поряд з економічними факторами, геополітична напруженість, особливо на Близькому Сході, також сприяла паніці на ринках", - зазначила Сосєдка.

Що ж стосується падіння вартості криптовалют, зокрема Bitcoin, то, за словами експерта, його спровокували регуляторні зміни.

"Посилення регулювання та продаж великих обсягів Bitcoin, у тому числі державні розпродажі, спричинили додатковий тиск на ринок і найбільше падіння вартості монети за майже два роки", - пояснила Сосєдка.

За її словами, падіння криптовалют, у тому числі Bitcoin до нижче ніж 50 тис. доларів, може вплинути на ринок, але при цьому надає можливість для реформ і залучення інвесторів за умови створення сприятливого регуляторного середовища.

"Короткострокові коливання криптовалют, швидше за все, збережуться, проте довгострокові прогнози - позитивні. Очікується, що криптовалюти можуть відновитися за умови стабілізації макроекономічних умов та покращення геополітичної ситуації. Такі коригування можуть створити можливості для нових інвесторів у крипту", - прогнозує Сосєдка.

Нагадаємо

УНН розпочав серію публікацій, у якій розповідає про цифрові валюти та їхні можливості. Перший наш матеріал був присвячений технології, що лежить в основі криптовалюти - блокчейну: "Крипта для чайників". Частина 1: Що таке блокчейн і його "фішки", про які мало хто знає.

Другий матеріал - халвінгу біткоїна: "Крипта для чайників". Частина 2: Що таке халвінг, і чому він викликає переполох на ринку криптовалют.

Третій матеріал: "Крипта для чайників". Частина 3: покрокова інструкція, як купити криптомонету

Четвертий матеріал: "Крипта для чайників". Частина 4: Що таке монети і токени і в чому їх відмінності.

П'ятий матеріал: "Крипта для чайників". Частина 5. Холодні та гарячі гаманці.

Шостий матеріал: "Крипта для чайників". Частина 6. Безпека при використанні криптовалютних бірж і обмінників

Популярні

Новини по темі