ukenru
dzhuliani-proponuyut-pid-prisyagoyu-rozpovisti-pro-pozdku-v-ukrayinu

Джуліані пропонують під присягою розповісти про поздку в Україну

 • 15485 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Голова Юридичного комітету Сенату США республіканець Ліндсі Ґрем запросив Руді Джуліані, особистого юриста президента США Дональда Трампа, виступити перед Комітетом зі свідченнями про свою нещодавню подорож до України, повідомляє УНН із посиланням на "Голос Америки".

Раніше в коментарі The Wall Street Journal Джуліані сказав, що його поїздка "принесла більше, ніж можна собі уявити".

"Я не знаю, що він дізнався, але якщо він хоче прийти до Юридичного комітету – Руді, якщо Ви хочете прийти і розповісти нам, що Ви дізнались, я з радістю з Вами поспілкуюсь", - сказав сенатор в інтерв'ю програмі CBS "Обличчям до країни".

Ґрем вважає, що ці свідчення мають лишатись поза процедурою імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Стосовно імпічменту, хочу, щоб моє рішення базувалось на свідченнях зібраних Палатою представників США", - наголосив сенатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп: Джуліані зміг багато чого з'ясувати в ході розслідування в Україні

"Ми можемо розглянути те, що Руді має, питання Джо Байдена, Хантера Байдена та будь-чого іншого після імпічменту. Однак якщо Руді хоче виступити зі свідченнями перед Юридичним комітетом стосовно того, що він знає, ми це вітатимемо", - додав він.

Під час нещодавньої подорожі до України, Джуліані, за повідомленнями, зустрівся із колишніми генпрокурорами Юрієм Луценком та Віктором Шокіним, із чинними депутатами Ради Олександром Дубінським та Андрієм Деркачем, а також із колишнім працівником Посольства України у США Андрієм Теліженком, та нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

За словами адвоката, він вирушив в Україну для зйомок документального фільму, який має розвінчати звинувачення демократів і довести, що імпічмент президента США не має жодного підґрунтя. Джуліані, як заявляли в пресі, намагався отримати негативну інформацію на політичного опонента Трампа Джо Байдена. Саме ці зусилля адміністрації Трампа стали основою для звинувачень проти американського президента, висунутих у США в рамках імпічменту.

Нагадаємо, за інформацією The Wall Street Journal, адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані зміг зібрати важливу інформацію про опонентів Трампа під час своєї поїздки в Україну на початку грудня.

Українські Національні Новини

Політика