ukenru
dvoye-lyudey-u-zaporizhzhi-pidirvalisya-na-vorozhiy-mini-rozpochato-rozsliduvannya

Двоє людей у Запоріжжі підірвалися на ворожій міні: розпочато розслідування

 • 188721 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. В Запоріжжі двоє людей підірвалися на ворожій міні, розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора в Telegram.

Деталі

За даними слідства, військовослужбовці країни-агресора, в порушення вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення, замінували поле та ґрунтову дорогу біля села Мала Токмачка Пологівського району. У ніч на 20 червня 2022 року двоє цивільних під час самостійної евакуації з окупованої території на автомобілі підірвались на ворожій міні. Потерпілі отримали тяжкі поранення, наразі вони госпіталізовані до лікарні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо 

В Одеській області на пляжі людина підірвалась на міні і загинула. Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук закликав не ходити на пляжі та не купатись у морі - через мінування. 

Голова Сумської ОВА (ОДА) Дмитро Живицький у своєму Telegram повідомив, що в області на одній з доріг підірвалася автівка на міні, яку заклали російські окупанти. Троє людей загинули, один поранений.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП