doshchi-v-ukrainu-prynis-aktyvnyi-tsyklon-rozpohodytsia-vnochi-synoptyky

Дощі в Україну приніс активний циклон, розпогодиться вночі - синоптики

 • 13174 переглядiв

Активний циклон над Україною спричинив тривалі дощі, які в деяких регіонах уже досягли значних рівнів, дощитиме сьогодні до кінця дня, надвечір негода послабиться, але повністю покине територію нашої країни лише в середині ночі.

Активний циклон над Україною спричинив тривалі дощі, які в деяких регіонах уже досягли значних рівнів, дощитиме сьогодні до кінця дня, надвечір негода послабиться, але повністю покине територію нашої країни лише в середині ночі, зазначили у середу в Укргідрометцентрі, пише УНН.

Сьогоднішній ранок приніс Україні тривалі дощі, викликані активним циклоном, що утворився над територією нашої країни. У деяких областях країни кількість опадів вже досягнула критерію значний дощ, який прогнозувався від учора 

- повідомили в Укргідрометцентрі у соцмережах.

Деталі

Синоптики пояснили, що циклон має закручену форму та рухається над північним та центральним регіоном України на схід, а дощі ним зумовлені мають облоговий, тобто тривалий характер. "Разом із тим, у передній частині процесу над Лівобережжям розвиваються купчасті грозові хмари. Їх можна побачити обрамленими у червоні лінії, які сигналізують, що температура на вершині хмари менше мінус 45 градусів Цельсія. Під цими хмарами грозові дощі мають короткочасний, зливовий характер", - вказали в гідрометцентрі.

Зазначається, що "дощитиме сьогодні до кінця дня, надвечір негода послабиться, відступаючи на північний-схід, але повністю покине територію нашої країни лише в середині ночі".

Затоплені вулиці та затори по всьому місту: через масштабну зливу в Києві трапився транспортний колапс 12.06.24, 14:11 • [views_13646]

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав у Кривому Розі: що відомо

 • 26597 переглядiв

У "Дії" запускають послугу "е-Підприємець" - Федоров

 • 17542 переглядiв

100 дітей та їх родини вже евакуювали з Лиману – голова ОВА

 • 23284 переглядiв