do-ukrainy-nezabarom-pryide-hendyrektor-mahate-rafael-hrossi-halushchenko

До України незабаром приїде гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі – Галущенко

 • 103273 переглядiв

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі має намір відвідати Україну на тлі загострення проблем на Запорізькій АЕС через погіршення стану обладнання. Незважаючи на те, що російські окупанти дозволили експертам МАГАТЕ доступ до станції, ситуація наближається до критичної точки.

Міністр енергетики України заявив, що ситуація на ЗАЕС стає дедалі гіршою, хоча окупанти і допустили експертів МАГАТЕ до установок станції, але це не змінює загальну картину. Про це Герман Галущенко розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Цитата

Ситуація стає дедалі гірше насправді, продовжується процес деградації устаткування. Росіяни зараз допустили експертів МАГАТЕ до реакторних установок з третьої ітерації, але це не змінює загальну картину. Ситуація рухається до якоїсь критичної точки. Найближчим часом в Україну прибуде гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі і можливо він відвідає Запорізьку атомну станцію особисто. До цього зараз прикута дуже суттєва увага світу, тому що присутність росіян там – це постійна небезпека, яка не тільки стосується війни України й Росії, а взагалі всього світу.  

розповів Галущенко

Окупанти вперше заборонили інспекторам МАГАТЕ перевірити реакторні зали ЗАЕС - Міненерго05.01.24, 13:52

Нагадаємо

У звіті МАГАТЕ 19 січня повідомили, що російські війська знову встановили міни по периметру Запорізької атомної електростанції, які були вилучені в листопаді.  

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі