daniia-vydiliaie-blyzko-20-mln-yevro-na-pidtrymku-ukrainy-ta-moldovy-na-shliakhu-do-yes

Данія виділяє близько 20 млн євро на підтримку України та Молдови на шляху до ЄС

 • 27991 переглядiв

Данія виділяє 150 мільйонів данських крон (близько 20 мільйонів євро) на підтримку України та Молдови на шляху до членства в Європейському Союзі до 2030 року.

Данія виділяє 150 млн данських крон (приблизно 20 млн євро) для підтримки України та Молдови на їхньому шляху до Європейського союзу. Про це повідомило міністерство закордонних справ Данії, передає УНН

Сьогодні країни-члени ЄС зустрінуться з Україною та Молдовою для проведення перших офіційних переговорів про вступ. На честь цієї події уряд Данії виділяє 150 мільйонів данських крон для підтримки країн на шляху до членства в ЄС

- йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, 150 мільйонів данських крон будуть виділені до 2030 року і допоможуть двом країнам створити адміністративні структури і законодавство, необхідні для наближення до членства в ЄС. У більш довгостроковій перспективі підтримка поширюватиметься і на країни-кандидати на вступ до ЄС на Західних Балканах.

Переговори про розширення ЄС з Україною та Молдовою розпочнуться сьогодні вдень у Люксембурзі.

"Я радий, що тепер ми можемо почати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою. Ми завжди говорили, що розширення ЄС - це не зниження планки для вступу, а допомога країнам-кандидатам у її подоланні, і саме в цьому ми зараз допомагаємо Україні та Молдові. Успішне розширення ЄС має вирішальне значення для стабільності Європи. Це зміцнює безпеку всіх нас, коли країни, розташовані по сусідству з ЄС, нарощують своє європейське коріння і тягнуться до можливостей для миру, стабільності та процвітання, які представляє собою ЄС", - заявив міністр закордонних справ Ларс Лекке Расмуссен.

"ЄС сьогодні відкриває переговори про вступ з Україною та Молдовою": фон дер Ляєн зробила заяву25.06.24, 11:38

Популярні

Новини по темі

У справі Тищенка можуть бути додаткові підозри - ДБР

 • 20043 переглядiв

Японія послабила візові вимоги для українців

 • 21897 переглядiв