daniia-vydiliaie-16-mln-yevro-na-vidnovlennia-enerhetyky-ukrainy

Данія виділяє 16 млн євро на відновлення енергетики України

 • 35591 переглядiв

Данія виділяє близько 16 мільйонів євро на відновлення енергетичної інфраструктури України, що постраждала від постійних атак рф. Про це заявив данський міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Ларс Аагаард, передає УНН.

Деталі

У Данії відзначили, що після того, як росія почала цілеспрямовані атаки на енерго- та теплопостачання України, приблизно 80 відсотків української енергетичної інфраструктури, за винятком атомних електростанцій, було зруйновано.

Через атаки рф на цивільну та критичну інфраструктуру розслідується понад 2300 проваджень18.09.24, 14:50

Влітку атаки призвели до відключень електроенергії до 20 годин на добу.

Путінська армія не лише порушує кордони України, Росія порушує правила ведення війни масованими атаками на українську систему електропостачання та опалення. Зараз зима не за горами, і багато українських домівок залишаться без тепла та світла. (...) Ми повинні зробити все можливе, щоб українська енергосистема була максимально сильною

- заявив Аагаард. 

Зазначається, що Данія виділяє 130 мільйонів данських крон (близько 16 мільйонів євро - ред.) на відновлення енергетичної інфраструктури України. 

 Підтримка здійснюється у співпраці з ПРООН, Енергетичним співтовариством, Данською радою у справах біженців та Данським Червоним Хрестом.

Нагадаємо

В Міжнародному енергетичному агентстві вважають, що взимку нестача електроенергії в Україні може сягнути шести гігаватів. У зв'язку з цим майбутня зима буде найсерйознішим випробуванням для України з моменту повномасштабного вторгнення

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Данія виділяє 16 млн євро на відновлення енергетики України

     • 35591 переглядiв

    Новий приліт на території Харкова: сталось загоряння трави

     • 18420 переглядiв

    В Україні завтра не планують вимикати світло

     • 17747 переглядiв

    Опалювальний сезон у Києві планують розпочати 15 жовтня - Кличко

     • 19537 переглядiв