cholovik-vtrativ-svidomist-za-kermom-ta-vchiniv-smertelnu-dtp

Чоловік втратив свідомість за кермом та вчинив смертельну ДТП

 • 23868 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. На Житомирщині чоловік проявивши недбалість щодо свого хворобливого стану, короткочасно втратив свідомість, що призвело до втрати керування автомобілем та наїзду на трьох пішоходів, які рухалися у попутному напрямку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, передає УНН.

"Наразі, 28.01.2019 прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України та скеровано до Народицького районного суду для розгляду по суті. Приватного підприємця, 55-річного чоловіка, обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть однієї потерпілої та ще двом – тілесні ушкодження середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва сталося одразу кілька ДТП

У прокуратурі додали, що досудовим розслідуванням установлено, що у травні минулого року, рухаючись на власному автомобілі та усвідомлюючи, що з 2013 року хворіє на гіпертонічну хворобу ІІ ступеню, яка входить до переліку захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії "В", своїми діями створив загрозу безпеці дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП в Одеській області: за кермом "євробляхи" був водій, який знаходиться в розшуку

"Проявивши недбалість щодо свого хворобливого стану, короткочасно втратив свідомість, що призвело до втрати керування автомобілем та наїзду на трьох пішоходів, які рухалися у попутному напрямку", - додали в прес-службі.

Порушення Правил дорожнього руху водієм призвело до загибелі на місці скоєння ДТП одного пішохода та травмуванню двох інших.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у Львові 48-річний чоловік втратив свідомість, перебуваючи за кермом автомобіля, та вчинив ДТП.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні обмежать рух на Північному мосту

     • 9140 переглядiв

    Суд погодився викликати "швидку" політв'язню Грибу

     • 10831 переглядiв

    Щорічно від раку шийки матки вмирає 311 тисяч жінок - ВООЗ

     • 9677 переглядiв

    У Бердянську досі не відновили водопостачання

     • 12900 переглядiв