ukenru
budni-medikiv-shvidkoyi-dopomogi-spetsproekt-unn

Будні медиків швидкої допомоги – спецпроект УНН

 • 12736 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Кожного дня працівники екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стоять на захисті життя громадян України. Щоденно ці жінки та чоловіки вдосконалюють свої знання, вміння і свою психологічну стійкість, щоб швидко та оперативно зреагувати на будь-який виклик. У спецпроекті УНН - специфіка роботи працівника швидкої допомоги.

Як розповіла працівниця Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Києві Ольга Богдан, робота медика підходить далеко не кожному.

“Після навчання я отримала направлення на Центр екстреної медичної допомоги, де був дуже гарний колектив, у якому мені і показали, як можна і потрібно працювати. Професійні лікарі змогли привити любов до професії. Тим, хто приходить у цю професію лише заради грошей, тут немає що робити”, — розповіла Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики столичної швидкої про 2016 рік: зросла кількість суїцидів, ДТП та кримінальних викликів

Також молодий лікар розповіла, що багато лікарів зустрічаються з так званим “синдромом вигорання”.

“Цей синдром означає, що з часом, лікар швидкої перестає співпереживати та співчувати потерпілому. З цим нічого не поробиш, це специфіка професії. Але кожен лікар все ж старається надати мінімальну психологічну допомогу пацієнту”, - розповіла вона.

За словами О.Богдан, найвищий професіоналізм лікаря шкидкої допомоги - це беземоційність і дії з реанімації, доведені до рефлексів. Коли почуття не заважають виконання лікарського обов'язку, тоді шанс врятувати пацієнта значно зростає.

Українські Національні Новини

Мультимедіа