brakuye-mizhnarodnikh-mekhanizmiv-kostin-rozpoviv-chomu-skladno-povernuti-deportovanikh-do-rf-ukrayinskikh-ditey

Бракує міжнародних механізмів: Костін розповів, чому складно повернути депортованих до рф українських дітей

 • 186371 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Україні бракує міжнародних механізмів, які допомагали б повертати українських дітей, яких незаконно вивезли до росії. Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповів генеральний прокурор України Андрій Костін, пише УНН.

Цитата 

"У нас є певний набір міжнародного законодавства для захисту українських дітей, але зараз цього недостатньо, щоб повернути їх додому", - зауважив генпрокурор. 

Він пояснив, що притягнути до відповідальності винних за депортацію українських дітей "не означає автоматично, що наших дітей повернуть додому", адже не існує механізму, який автоматично повертав би дітей в Україну з росії.

Деталі

Костін наголосив, що ООН та інші міжнародні партнери повинні брати активнішу участь у поверненні незаконно депортованих росією дітей з України: "Якщо Організація Об’єднаних Націй була такою активною у тому, щоб нагодувати дітей в інших країнах українським зерном, ООН могла б відіграти провідну роль у поверненні українських дітей додому з росії, використовуючи всі елементи комунікації та тиску на російську владу, щоб повернути наших дітей додому. І це важливо не лише для українських дітей, це важливо для багатьох інших дітей у багатьох інших країнах світу, де їхні права порушуються у багатьох інших війнах та конфліктах".

На запитання про те, як саме зараз планує діяти українська влада, щоб розв'язати це питання, генпрокурор відповів: "Звичайно, ми також будемо розширювати режим санкцій на тих, хто причетний у росії до цієї незаконної діяльності. Ми також використовуємо інші шляхи, про які я не буду говорити публічно, щоб повернути наших дітей додому в Україну".

За офіційними даними української влади, росія незаконно депортувала майже 20 тисяч неповнолітніх українців. При цьому за деякими джерелами, цей показник може сягати 744 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італію з України евакуювали 974 дитини: омбудсмен обговорив проблеми, пов'язані з опікунством

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Впродовж доби відбулось 20 бойових зіткнень - Генштаб

     • 155171 переглядiв

    Окупанти обстріляли Сумщину 15 разів: пролунало 70 вибухів

     • 171569 переглядiв

    З Нагірного Карабаху до Вірменії виїхали понад 28 тисяч людей

     • 209620 переглядiв

    Зеленський призначив Андрія Шевченка позаштатним радником

     • 266091 переглядiв