bloomberg-yes-shukaie-shliakhy-obiity-veto-uhorshchyny-shchodo-dopomohy-ukraini-na-ponad-6-miliardiv-yevro

Bloomberg: ЄС шукає шляхи обійти вето Угорщини щодо допомоги Україні на понад 6 мільярдів євро

 • 12206 переглядiв

Європейський Союз шукає можливість обійти вето Угорщини на фінансування допомоги Україні на суму понад 6 мільярдів євро. Наразі розглядають варіант з добровільними внесками до Європейського фонду миру. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

За словами співрозмовників, дипломатичний підрозділ ЄС – Європейська служба зовнішніх справ - розглядає можливість дозволити державам-членам ЄС робити добровільні внески до Європейського фонду миру.

Це у майбутньому дозволило б спрямувати кошти на допомогу лише за рішенням окремих країн, без одностайної підтримки всіх країн ЄС.

Очікується, що невдовзі посли ЄС зустрінуться, щоб обговорити деталі цього плану. Однак наразі незрозуміло, яку підтримку він отримає, оскільки багато ключових рішень блоку потребують одностайності.

Угорщина блокуватиме допомогу Україні від ЄС через санкції проти "Лукойл" - Сійярто 23.07.24, 20:35

Доповнення

Видання вказує, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан все частіше виступає проти зусиль ЄС з надання допомоги Україні.

Та попри все з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський фонд миру схвалив сім пакетів допомоги на загальну суму 3,5 мільярда євро, а також 2 мільярди євро на постачання боєприпасів.

Нагадаємо

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що без міжнародної підтримки Україна може програти війну за 15 днів. Він наголосив на важливості продовження допомоги, щоб Україна могла вести переговори з росією на сприятливих умовах.

Популярні

Новини по темі

Мера Мексики було вбито через тиждень після призначення

 • 11303 переглядiв

В Україні завтра не планують відключати світло

 • 13310 переглядiв