baiden-ne-pidtrymav-propozytsiiu-makrona-napravyty-zakhidni-viiska-v-ukrainu-dlia-navchan-zmi

Байден не підтримав пропозицію Макрона направити західні війська в Україну для навчань - ЗМІ

 • 26806 переглядiв

Макрон запропонував направити західні війська в Україну для навчання військовослужбовців, але Байден висловив стурбованість з приводу можливої ескалації і відхилив цю пропозицію.

Під час нещодавньої телефонної розмови з президентом Джо Байденом лідер Франції Еммануель Макрон запропонував направити західні війська в Україну для навчання військовослужбовців у зоні бойових дій. Втім Байден його не підтримав. Про це пише POLITICO із посиланням на двоє джерел, знайомих з ходом розмови, передає УНН.

Деталі

 Американський президент висловив занепокоєння потенційними наслідками відправки військ із будь-якої країни НАТО туди, де вони можуть опинитися на лінії вогню і призвести до ескалації конфлікту.

За даними видання, розмова закінчилася без будь-яких рішень.

Як пише POLITICO, саме Макрон лобіював відправку військ до України для навчання українціх бійців задовго до того, як було досягнуто будь-якого консенсусу щодо такого кроку.

Доповнення

Байден і Макрон не сходяться в поглядах щодо низки важливих питань: Макрон грає "показну роль" захисника європейської самодостатності. І він закликає до таких варіантів політики в Україні, які змушують адміністрацію Байдена нервувати.

Франція хоче долучитись до навчань українських військових, а про французькі війська в Україні не йдеться - Макрон06.06.24, 22:02

Популярні

Новини по темі

Акції Nvidia можуть піднятися ще на 24% - BofA

 • 17961 переглядiв