azerbaidzhan-pochav-postachaty-haz-do-slovenii-zamist-rosii

Азербайджан почав постачати газ до Словенії замість росії

 • 10901 переглядiв

Словенія стала шостою європейською країною, що імпортує газ з Азербайджану. З 1 серпня азербайджанський газ із родовища Шахденіз почав надходити до Словенії згідно з меморандумом між SOCAR і Geoplin.

Азербайджан продовжує нарощувати постачання газу до Європи, замінюючи Росію на ринку, який Кремль роками контролював майже безроздільно. Новим покупцем азербайджанського блакитного палива стала Словенія. Про це пише Deutsche Welle, передає УНН.

Деталі 

З 1 серпня азербайджанський газ із гігантського родовища Шахденіз у Каспійському морі почав надходити до Словенії, повідомила державна нафтогазова корпорація Азербайджану SOCAR.

Таким чином, Словенія, яка до початку війни в Україні забезпечувала завдяки Газпрому близько 40% споживання газу, стала шостою європейською країною, яка приєдналась до імпорту з Азербайджану.

росія знизила темпи видобутку нафти на тлі скорочення видобутку ОПЕК+02.08.24, 10:39

Постачання здійснюються відповідно до меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 17 липня поточного року між SOCAR і найбільшою на ринку природного газу Словенії компанією Geoplin, щодо розширення співробітництва в галузі газопостачання

- заявили в SOCAR.

Доповнення

Раніше газ у SOCAR почали закуповувати Італія, Греція, Болгарія, Румунія, Угорщина та Сербія. Крім того, азербайджанський газ закачують до Грузії та Туреччини, яка, втім, залишається другим найбільшим клієнтом "Газпрому" після Китаю.

Нагадаємо

Експорт товарів з Туреччини до росії впав на 28,3% у першому півріччі 2024 року через загрозу санкцій США. Турецькі банки закривають рахунки російських компаній та скорочують імпорт російських енергоносіїв.

Популярні

Новини по темі

Азербайджан почав постачати газ до Словенії замість росії

 • 10901 переглядiв

Тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново - МОЗ

 • 16299 переглядiв

Умєров в Анкарі зустрівся з міністром оборони Туреччини

 • 27571 переглядiв

Двох дітей повернули з окупації на Луганщині - Омбудсмен

 • 34355 переглядiв