aviatsiyna-koalitsiya-ppo-artileriya-reznikov-rozpoviv-scho-obgovoryuvatimetsya-na-ramshtayni

"Авіаційна коаліція", ППО, артилерія: Резніков розповів, що обговорюватиметься на "Рамштайні"

 • 531866 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. На засіданні Контактної групи з питань оборони України, яку ще називають зустріччю у форматі "Рамштайн", у червні обговорюватимуться деталі «літакової коаліції», а також усе, що стосується ППО, снарядів амуніції та артилерії. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, кокоментар якого оприлюднило Міноборони, пише УНН.

Деталі

За його словами, предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, що приєдналися до "літакової коаліції".

"Перш за все ми очікуємо аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. У межах засідання ми будемо обговорювати детальні речі «літакової коаліції». У даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням літаків. Тому що це дуже складна система", - зазначив міністр оборони.

Також Резніков заявив, що вже включив до складу української делегації представників Повітряних Сил України.
"Командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук виділив своїх відповідальних офіцерів, які курують підготовкою пілотів та логістичними питаннями", - наголосив він.

"Далі – решта. Усе, що стосується ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наші пріоритети не змінилися. Ця війна - це війна ресурсів. Ресурсів - значить не тільки зброї, а й спроможностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що до цього дотичне. Тому важливими для нас питаннями є відкриття різного типу хабів з ремонту та оснащення техніки. Як на території України, разом з партнерами, так і у дружніх прикордонних країнах", - підсумував міністр.

Доповнення

Тринадцяте засідання Контактної групи з питань оборони України відбудеться 15 червня. А вже наступного дня, 16 червня - засідання міністрів оборони країн НАТО.

Вашингтон 21 травня оголосив про рішення розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16, а також дозволити союзникам відправляти ці літаки України. Коаліцію з підготовки українських пілотів на F-16 очолять Нідерланди й Данія. Як писали ЗМІ, Нідерланди, ймовірно, відправлять в Україну американські винищувачі після навчання українських пілотів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 216 тисяч

     • 490772 переглядiв

    Українські військові звільнили Сторожове - Міноборони

     • 1523123 переглядiв

    Тиждень розпочнеться з дощів - синоптики

     • 521664 переглядiв

    росіяни вбили ще одного жителя Донеччини, поранили двох

     • 282996 переглядiв

    Миколаївщина: ворог атакував Очаківську громаду з артилерії

     • 289053 переглядiв

    Перша партія нафти з рф прибула до Пакистану

     • 542077 переглядiв