atakuvav-ukrainskyi-dron-na-khersonshchyni-z-povitria-pidirvaly-budynok-hauliaitera-tsentr-zhurnalistskykh-rozsliduvan

Атакував український дрон: на Херсонщині з повітря підірвали будинок гауляйтера – Центр журналістських розслідувань

 • 105997 переглядiв

Український безпілотник атакував і пошкодив будинок місцевого гауляйтера села Нова Маячка в Херсонській області, але він залишився живий.

Уранці 9 лютого в селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що на тимчасово окупованій частині області, з українського дрона підірвали будинок місцевого гауляйтера геннадія коломойця. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що ударний дрон залетів до будинку 54-річного геннадія коломойця, так званого голови окупаційної адміністрації селища Нова Маячка Херсонщини, біля четвертої години ранку 9 лютого. Стався вибух, який пошкодив будинок та розбив автівку. Сам гауляйтер, більш відомий під прізвиськом "танкіст", і його дружина вижили.

Уточнюється, що селище Нова Маячка розташоване приблизно в 20 км від лінії зіткнення по Дніпру і що це не перша спроба підриву коломойця з повітря. Нещодавно дрон впав у його городі.

Зараз у селищі українських дронів як бджіл. Через це російські окупанти намагаються менш відкрито пересуватися місцевими дорогами, їхніх "уралів" у Новій Маячці помітно поменшало. Переживати чужинцям є за що: наші дрони підривали їх тут не раз. Сподіваємось, наступного разу "танкіст" отримає своє і вже не виживе

– розповіли джерела.

Про коломойця Центр журналістських розслідувань пише, що той активно співпрацює з окупантами і допоміг їм з проведенням так званого "референдуму" і "виборів" у вересні 2023 року, а також з відкриттям школи.

Вчитимуть вогневій підготовці та промиватимуть мізки: гауляйтери анонсували створення на Запоріжжі мілітаристичного клубу08.02.24, 15:37

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Нічна атака на Харків: кількість постраждалих зросла до 57

 • 31791 переглядiв