Сьотю - це японський алкогольний напій міцністю 25 градусів. Його виробляють на японському острові Кюсю, який є одним з найбільших тваринницьких регіонів острівної держави, і славиться величезною кількістю свиноферм.
Так, недавно виробники сьотю згодували свиням відходи від виробництва напою - ячмінь, рис, картопля і дистильований спирт. Вони це зробили навмисно, оскільки утилізація дистильованого спирту - послуга дорога.
Подібна їжа зробила свиней щасливими, а їх м'ясо - смачніше, констатували виробники сьотю.
"Більш смачне м'ясо у тих свиней, які їдять ячмінь, що залишився після приготування японського лікеру сьотю. Живильні речовини в останньому ферментованому ячмені допомагають тваринам боротися зі стресом", - заявили місцеві фермери.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисно вино: п'ять наукових фактів
Тому, виробники сьотю закликали фахівців вивчити даний факт з наукової точки зору.
Нагадаємо, раніше вчені прийшли до висновку, що люди з різним кольором очей по різному чутливі до алкоголю.
Також вчені з Китаю і США з'ясували, що вино, наприклад, здатне покращувати розумові здібності людини. Дослідження такої особливості напою тривали 10 років.
Як повідомляв УНН, українські вина б'ють сьогодні рекорди продажів за кордон.
А серед найпопулярніших в країні: Koktebel, "Коблево", "Шабо", "Inkerman" і "Oreanda".