albaniia-vizme-uchast-u-pershomu-hlobalnomu-samiti-myru-zelenskyi

Албанія візьме участь у першому Глобальному саміті миру - Зеленський

 • 23480 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам за підтримку та заявив, що Албанія готова приєднатись до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Албанія візьме участь у першому Глобальному саміті миру, який пройде у Швейцарії. Про це заяви президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі Х, пише УНН.

Деталі 

Глава держави наголосив, що Україна цінує кожен прояв допомоги, яку ми отримали в цей страшний час повномасштабної війни.

Окрім того, президент подякував Албанії за укладений Договір про дружбу та співробітництво й всім лідерам за згоду взяти участь у Глобальному саміті миру.

Наше партнерство – України та Балкан, України та всього регіону Південно-Східної Європи – буде продовжено участю партнерів у першому Глобальному саміті миру, який ми готуємо у Швейцарії. Можемо зробити цей саміт та всю роботу щодо Формули миру – результативними

- заявив Володимир Зеленський. 

Зеленський назвав країни, які будуть під ризиком, якщо дати можливість вижити рф в агресії проти України28.02.24, 16:08

Доповнення 

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама наголосив на важливості збереження чіткої проукраїнської позиції та продовження надання зброї Україні.

За його словами, втрата ясності щодо підтримки Києва загрожує вступом у фазу темряви, а припинення поставок зброї було б цинічним і абсурдним.

Нагадаємо

Албанія погоджується приєднатися до основної групи зі створення спеціального трибуналу для розслідування військових злочинів росії в Україні.

Популярні

Новини по темі

У Криму вдруге за день чути вибухи

 • 24329 переглядiв