300-ukrayintsi-dosi-ne-mozhut-viyikhati-z-gazi-ye-velika-cherga-posol-izrayilyu-v-ukrayini

300 українців досі не можуть виїхати з Гази, є велика черга - посол Ізраїлю в Україні

 • 149148 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Понад 300 громадян України наразі перебувають у секторі Газа та хотіли б покинути його межі, але їм перешкоджає ХАМАС. Про це повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Наскільки я знаю, поки що українцям не вдалось виїхати, але є жива черга людей, які хочуть виїхати. Це дуже велика кількість людей. Що стосується українців - їх понад 300 людей", - заявив він.

За його словами, в основному це жінки та діти, які проживали в секторі Гази.

"Що стосується Ізраїля, то ми не тільки не заважаємо, але й закликаємо іноземців виїхати з Сектору Гази. На жаль, ХАМАС заважає, адже використовує цивільних як живий щит. Ми це добре знаємо, ми це бачимо постійно. Сподіваюсь, що загальні зусилля дозволять іноземним громадянам, в тому числі українцям, покинути сектор Гази", - зазначив Бродський.

Нагадаємо

1 листопада українські дипломати розпочали підготовчий етап евакуації українців із сектору Гази на тлі дозволу з боку Єгипту на пропуск іноземців через КПП "Рафах", є 358 охочих покинути анклав, виїзд іноземців здійснюватиметься в алфавітному порядку, відповідно до їхнього громадянства, повідомив у середу речник МЗС України Олег Ніколенко.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС оголосив у міжнародний розшук нардепа Дубневича

     • 152449 переглядiв

    НАЗК внесло Nestle в перелік міжнародних спонсорів війни

     • 159046 переглядiв