12-chervnia-den-chervonoi-troiandy-mizhnarodnyi-den-dubliazhu

12 червня: День червоної троянди, Міжнародний день дубляжу

 • 120849 переглядiв

12 червня всі охочі можуть приєднатися до заходу, присвяченого королеві квітів, і відсвяткувати День червоної троянди, який зародився в США, але став популярним у всьому світі.

Сьогодні, 12 червня, усі бажаючі можуть долучитися до події, яка присвячена королеві квітів та відзначити День червоної троянди. Свято було започатковано у США, але досить швидко стало популярним у багатьох країн світу, пише УНН.

Дикі троянди існували на нашій планеті ще 50 мільйонів років тому, вирощувати ці квіті люди почали у третьому тисячолітті до нашої ери.

Попри те, що нині у світі налічується більше 300 різноманітних сортів троянд, найпопулярнішими все одно залишаються троянди червоного кольору, які є символом краси, кохання, романтики, жіночності.

Найстаріший трояндовий кущ, якому вже більше тисячі років, росте у Німеччині.

Попри широку гамму кольорів, в природі не існує синіх троянд, і вивести їх шляхом селекції неможливо. Для того, щоб троянда стала синьою, квітку поміщають у воду з безпечним барвником. Квітка, вбираючи волору, поступово змінює колір на синій.

Троянда сорту "Джульєтта" у 2006 році була продана майже за 16 мільйонів доларів. Для того, щоб вивести цей сорт селекціонер Девід Остін витратив 15 років свого життя та п’ять мільйонів доларів.

Шанувальники кіно, а також актори, звукорежисери та інші представники кіноіндустрії сьогодні відзначають Міжнародний день дубляжу.

Дубляж з’явився невдовзі після того як в прокат почали виходити звукові кінофільми. У 30-х роках минулого століття дубляж був популярним у Франції, Німеччині, Італії та Іспанії. В інших країнах на той момент фільми демонстрували у версії з субтитрами, які значно дешевші у виробництві.    

В Україні дубляж рідною мовою почав стрімко розвиватися з початку 90-х років. Одним з найвдаліших прикладів озвучування іноземних фільмів є українській дубляж культового серіалу "Альф".

З 1997 року за ініціативи Міжнародної організації праці 12 червня відбуваються різноманітні заходи присвячені Всесвітньому дню боротьби з дитячою працею.

За даними МОП, лише в країнах, що розвиваються, близько 250 мільйонів дітей віком від 5 до 14 років змушені працювати. Близько половини цих дітей працюють у жахливих умовах повний робочий день.

153 мільйони з них живуть в Азії, 80 мільйонів  - в Африці, 17 мільйонів – в країнах Латинської Америки.

В Україні сьогодні своє професійне свято відзначають працівники фондового ринку.

Любителі міцних алкогольних напоїв сьогодні можуть відзначити День кашаси.

Кашаса – це дистильований алкогольний напій, якій вже 500 років виробляють у Бразилії з соку цукрової тростини.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті преподобного Онуфрія, який жив у IV столітті.

З юних років він вирішив присвятити своє життя служінню Господу та прийняв чернечий постриг. Проживши декілька років у монастирі, Онуфрій усамітнився в одній з пустель Єгипту і прожив відлюдником 60 років.

За свою непохитну віру та відданість Господу отримав дар зцілення та дивотворення.

Іменини 12 червня святкують Онуфрій, Андрій, Степан, Арсен, Ганна.

Популярні

Новини по темі

12 червня: День червоної троянди, Міжнародний день дубляжу

 • 120849 переглядiв

В Одесі стався вибух

 • 58886 переглядiв

У столиці активізували протиповітряну оборону

 • 55573 переглядiв

У Києві пролунали вибухи

 • 40470 переглядiв

Крилаті ракети прямують до столиці

 • 38343 переглядiв