пригожин скоріш за все був убитий, але на ракету "земля-повітря" немає вказівок - Пентагон

пригожин скоріш за все був убитий, але на ракету "земля-повітря" немає вказівок - Пентагон

Київ  •  УНН

25 серпня 2023, 05:38  •  920323 перегляди

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин був швидше за все вбитий під час авіакатастрофи у росії, але немає нічого, що вказувало б у цьому контексті на ракету класу "земля-повітря". Про це заявив під час брифінгу у четвер речник Пентагону Пет Райдер, пише УНН.

Цитата

"Я знаю, що ця тема викликає великий інтерес. Скажу відразу: по-перше, за нашою початковою оцінкою, пригожин, швидше за все, був убитий. Ми продовжуємо оцінювати ситуацію. Наразі у нас немає жодної інформації, яка б могла вказати на повідомлення в пресі про те, що літак збив якийсь тип ракети класу "земля-повітря", і... ми вважаємо цю інформацію неточною. Знову ж таки, немає нічого, що вказувало б на наявність ракети класу "земля-повітря". Але, крім цього, у мене просто не буде жодної додаткової інформації", - зазначив Райдер.

Деталі

На уточнююче запитання, чи було щось, що йшло зсередини літака, речник Пентагону також вказав, що "жодної додаткової інформації з цього приводу" у нього "немає".

На уточнення щодо того, що пригожин був на борту, речник Міноборони США зауважив: "Я не збираюся вдаватися до подробиць того, як ми збираємо інформацію, окрім, знову ж таки, нашої початкової оцінки, заснованої на безлічі факторів, що він, швидше за все, був убитий".

Він ще раз наголосив, що оцінка заснована "на підставі багатоьох факторів" у відповідь на зауваження, чи "це не просто ґрунтується на заявах росії".

Доповнення

Увечері 23 серпня в тверській області рф розбився літак засновника "вагнера" пригожина. Бізнес-джет, серед пасажирів якого значився пригожин, здійснював рейс з москви в санкт-петербург. У ньому перебувало 10 осіб, у тому числі троє членів екіпажу. Виявлено тіла всіх десяти людей, які були в літаку. 

24 серпня у росії почала з'являтися суперечлива інформація щодо упізнання тіла пригожина.