"На поступки треба змушувати росію, а не Україну" – міністр Кулеба

"На поступки треба змушувати росію, а не Україну" – міністр Кулеба

Київ  •  УНН

24 січня 2023, 13:01  •  1105612 перегляди

КИЇВ. 24 січня. УНН. Партнери Києва повинні змусити росію , а не Україну піти на поступки щодо резолюції про припинення 11-місячної війни. Про це у статті для Politico написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

"Якщо все міжнародне співтовариство займе тверду, консолідовану позицію, то росія не матиме іншого виходу, окрім як припинити вбивства українців і вступити в справжні предметні переговори. Єдина воля світу - запорука ефективної дипломатії та досягнення міцного миру на багато десятиліть уперед", - заявив Дмитро Кулеба.

Деталі

Недоліки Мінського процесу не повинні повторитись. По суті, вони мають бути прикладом того, як не треба домовлятися з росією. Дипломатичною мовою "Мінськ" став умовним позначенням спроб домовитися про припинення війни, яка призводить лише до протилежного результату і дозволяє агресору розпочати ще більш криваву та жорстку агресію, написав міністр закордонних справ.

Однією з найсерйозніших помилок мінського діалогу було "дозволити росії повірити в те, що питання Криму не обговорюється", додав він.

"Немає і ніколи не було різниці між Кримом, Донбасом, Херсоном, Києвом та іншими (українськими) регіонами. Кожен із них важливий для реального забезпечення європейської та світової безпеки", - заявив Кулеба.

Далі Кулеба продовжив, що росія намагається переграти Україну та міжнародну спільноту, бо їй не вдалося досягти цілей, які вона поставила перед початком війни у лютому минулого року. росія дуже хоче саме "паузи, а не миру".

"Будь-який гіпотетичний "Мінськ-3" може мати лише один результат: ще більш кровопролитну війну, яка торкнеться не лише України, а й втягне у себе весь євроатлантичний простір та світ загалом. Повторення помилок не призведе до кращих результатів", - додав він.

Додамо

Мінські угоди були спрямовані на досягнення припинення вогню між Україною та підтримуваними росією бойовиками у східних районах Донецька та Луганська.

Захоплення росією Криму у 2014 році та подальші події 2014-2022 років на сході України багатьма експертами розглядаються як прелюдія до нинішньої війни.