ЗСУ контролює 1263 кв. км у курській області та 93 населені пункти - Сирський

ЗСУ контролює 1263 кв. км у курській області та 93 населені пункти - Сирський

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 15:11  •  25192 перегляди

Read in English

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про просування українських військ на 28-35 км вглиб Курської області РФ. Звільнено 1263 кв. км території та 93 населені пункти.

Збройні сили України за період ведення наступу на території курської області просунулись у глибину оборони противника від 28 до 35 км, оволоділи 1263 кв. км території і взяли під контроль 93 населені пункти. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає УНН.

Деталі

На півночі України противник продовжує обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, здійснює збройну провокацію та веде диверсійно-розвідувальну діяльність. З метою створення зони безпеки та припинення обстрілів з території російської федерації цивільних об’єктів у Сумській області, а також випередження противника угруповання Сил оборони ведуть наступальну оборону на Курському напрямку. За період ведення наступу на території курської області ЗСУ просунулись у глибину оборони противника від 28 до 35 км, оволоділи 1263 кв. км території і взяли під контроль 93 населені пункти

- сказав головнокомандувач

Сирський наголосив, що противник веде маневрену оборону, намагається не допустити подальшого просування підрозділів Сил оборони вглиб території рф, нарощує угруповання та здійснює переміщення військ з інших напрямків.

Також він зазначив, що подальші дії наших військ на цьому напрямку будуть залежати від розвитку оперативної обстановки.

Нагадаємо

Сьогодні кількість ворожих атак на фронті вже сягнула 87. Найактивніше ворог діє на Покровському напрямку, де здійснено 34 атаки, 24 з них - вже українські військові вже відбили. На Торецькому напрямку зафіксовано 14 атак, під прицілом ворога Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне.