Генштаб про ситуацію на фронті: кількість ворожих атак сягнула 87, найактивніше ворог діє на Покровському напрямку

Генштаб про ситуацію на фронті: кількість ворожих атак сягнула 87, найактивніше ворог діє на Покровському напрямку

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 13:39  •  11110 перегляди

Read in English

За даними Генштабу, сьогодні зафіксовано 87 ворожих атак, найбільше на Покровському напрямку - 34. Українські військові відбили 24 атаки, бої тривають на різних ділянках фронту.

Сьогодні кількість ворожих атак на фронті вже сягнула 87. Найактивніше ворог діє на Покровському напрямку, де здійснено 34 атаки, 24 з них - вже українські військові вже відбили. На Торецькому напрямку зафіксовано 14 атак, під прицілом ворога Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне, передає УНН із посиланням на зведення Генштабу станом на 16:00.

Противник не припиняє створювати тиск на наші війська та спроби просуватися в глибину території України. Сили оборони продовжують боротися з загарбниками, завдаючи йому значних втрат. За сьогодні кількість ворожих атак складає 87. Найбільш активно ворог діє на Покровському напрямку, де провів більше третини від усіх атак  

- йдеться у зведенні.

Крім того, за даними Генштабу, продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумщини. Зокрема від обстрілів артилерії постраждали населенні пункти Бачівськ, Михайлівське, Рясне, та Покровка. Також ворог двічі гатив з РСЗВ по Славгороду.

Сьогодні на Харківському напрямку російські терористи шість разів штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська і Липців. На даний час у Вовчанську триває два бойових зіткнення.

Шість разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбили ворожі штурми поблизу Петропавлівки та в напрямку Лозової і Новоосинового. Одне боєзіткнення досі триває.

На Лиманському напрямку, ворожі підрозділи, за підтримки авіації, не припиняють атакувати в районах Макіївки, Новосадового, Греківки, та Діброви. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили уже дев’ять ворожих атак. Ситуація контрольована.

Тривають бої на Сіверському напрямку, супротивник атакує поблизу Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного, окупанти чотири рази намагались прорвати нашу оборону, скинули на Серебрянку та Верхньокам’янське сім авіаційних бомб.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурмових дії поблизу Іванівського та Кліщіївки. Також завдали ударів некерованими авіаракетами в район Григорівки та по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає 14. Сьогодні ворог атакує біля населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк та Залізне. Наші захисники дають гідну відсіч противнику, 13 боєзіткнень вже завершено, триває бій. Авіація агресора завдала ударів по населеному пункту Дружба некерованими авіаракетами, по Торецьку та Неліпівці - одинадцятьма КАБами.

Найбільша кількість боєзіткнень нараховується на Покровському напрямку. Так, з початку доби окупанти здійснили вже 34 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та атакували у бік Зеленого Поля. Сили оборони стримуючи ворожий натиск, вже відбили 24 атаки противника, десять боєзіткнень ще тривають.

На Курахівському напрямку загарбниики сім разів атакували наші підрозділи, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Карлівки. 

На Времівському напрямку загарбники один раз безуспішно атакували позиції українських військ.

На Оріхівському напрямку зазнали ударів КАБами Новояковлівка та Новопавлівка, некерованими авіаракетами - Новоандріївка та Лобкове. При цьому ворожі підрозділи намагались просунутись в напрямку Новоданилівки, безуспішно.

На Придніпровському напрямку наші захисники відбили дві ворожі атаки.

Генштаб: 154 бойових зіткнень за добу, найактивніші бої на Покровському напрямку19 серпня 2024, 21:30 • 30660 переглядiв