Зеленський зустрівся з президентом Естонії: обговорив оборонну підтримку та відбудову

Зеленський зустрівся з президентом Естонії: обговорив оборонну підтримку та відбудову

Київ  •  УНН

12 вересня 2024, 12:48  •  13518 перегляди

Read in English

Президент України зустрівся з лідером Естонії в Києві. Обговорили оборонну підтримку, проєкти з відбудови та шлях України до ЄС. Зеленський подякував за виділення 0,25% ВВП Естонії на оборонні потреби України.

Президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із лідером Естонії Аларом Карісом. Голови держав обговорили оборонну підтримку, проєкти з відбудови та шлях до Європейського Союзу, повідомляє УНН із посиланням на ОП.

Деталі

Зеленський подякував Карісу за участь у Саміті перших леді та джентльменів, який сьогодні відбудеться в Києві.

Президент України також відзначив рішення Естонії виділяти щороку 0,25% ВВП на оборонні потреби нашої держави, що закріплено у двосторонній безпековій угоді. 

"Вдячні за вашу підтримку в усіх сферах і дуже важливу угоду про співробітництво у сфері безпеки між нашими країнами. Ми дуже раді, що маємо таку кількість стратегічних партнерів – наголосив Зеленський.

Крім того, він подякував за активну участь Естонії у відбудові нашої країни, зокрема за вже реалізовані проєкти на Житомирщині.

Окрему увагу під час зустрічі приділили євроінтеграційному поступу України. Зеленський відзначив вагому експертну підтримку України з боку Естонії в переговорному процесі.

Естонія надала Україні ЗРК Mistral6 липня 2024, 13:28 • 79041 перегляд