Зеленський привітав Грузію та Молдову із рішеннями Євроради щодо їхнього шляху до членства в ЄС

Зеленський привітав Грузію та Молдову із рішеннями Євроради щодо їхнього шляху до членства в ЄС

Київ  •  УНН

14 грудня 2023, 20:48  •  37358 перегляди

Read in English

Президент України Зеленський привітав Грузію та Молдову з отриманням статусу кандидатів на вступ до ЄС, розцінивши це як спільний крок назустріч ЄС, а також як початок переговорів про вступ для України.

Президент України Володимир Зеленський привітав Грузію із наданням країні статусу кандидата на членство в ЄС, та Молдову із початком переговорів про вступ до Європейського Союзу. Про це він написав  у своїх соцмережах, передає УНН.

Поговорив із Маєю Санду. Привітали одне одного із сьогоднішнім рішенням Європейської ради. Це наша спільна перемога! Рухаємося до ЄС разом!

– повідомив Президент України у телеграм.

Деталі

Окремо Володимир Зеленський привітав Президентку Грузії Саломе Зурабішвілі із рішенням щодо надання Грузії статусу кандидата на членство в ЄС.

Поговорив із Президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі, привітав її та грузинський народ із важливим рішенням щодо надання Грузії статусу кандидата на членство в ЄС. Отримав привітання у зв’язку з рішенням щодо України. Місце Грузії – у нашому спільному європейському домі.

– написав Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Додатково

14 грудня Президент Європейської Ради Шарль Мішель повідомив про рішення ЄС розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Євроради про початок переговорів України про вступ і наголосив, що це перемога, яка надихає, Зеленський також привітав Молдову і додав, що "історію творять ті, хто не втомлюється боротися за свободу"