Зеленський обговорив ветеранську політику на Дніпровщині

Зеленський обговорив ветеранську політику на Дніпровщині

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 19:30  •  44656 перегляди

Read in English

Президент зустрівся з ветеранами на Дніпровщині та ознайомився з проєктом Титани.UA. Обговорено питання працевлаштування, реабілітації та залучення ветеранів до державних рішень.

Під час робочої поїздки на Дніпровщину Президент Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами російсько-української війни та ознайомився з упровадженням ветеранської політики в регіоні. Про це повідомили в Офісі президента, передає УНН.

Деталі

Главі держави розповіли про проєкт обласної військової адміністрації Титани.UA, створений, щоб підтримати захисників і захисниць на шляху відновлення після поранень та реалізації себе в цивільному житті.

Амбасадори ініціативи – воїни, які зазнали важких поранень та відновилися після них. Їхні представники супроводжуватимуть ветеранів у кожній громаді області.

"Головне ваше надбання – що всі хлопці разом. І є такий магніт. Молодці, що ви це організували. Приємно, коли ветерани повертаються, і ви можете допомогти своїм побратимам", – наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави та начальник ОВА Сергій Лисак обговорили з ветеранами найактуальніші для них питання, зокрема щодо протезування, реабілітації та роботи.

Володимир Зеленський зазначив, що ветерани мають бути в пріоритеті щодо працевлаштування на оборонних підприємствах, і доручив відповідним заступникам керівника Офісу Президента опрацювати це з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерством оборони.

Він також підтримав позицію, що ветерани мають бути максимально залучені до розробки та ухвалення важливих державних рішень.

Крім проєкту Титани.UA, Дніпровщина першою в країні почала реалізовувати послугу "Я – ветеран". У всіх відділеннях ЦНАП надають понад 500 сервісів для ветеранів, членів їхніх сімей та членів родин загиблих захисників і захисниць.

Також в області створили путівник ветерана "Піксель", де міститься вся необхідна інформація щодо реабілітації, протезування, навчання, роботи, бізнесу, спорту та відпочинку.

Є велика потреба в фізичній реабілітації - у Броварській міськраді розповіли про основні проблеми, з якими стикаються ветерани російсько-української війни19 серпня 2024, 14:00 • 92631 перегляд